Posted on

Tijdens de "14e Five-Year Plan" -periode, Tianjin Port streeft naar een gemiddelde jaarlijkse groei van de verpakking te bereiken throughput een gemiddelde van meer dan 6%. 

Tijdens de "14e Five-Year Plan" -periode, Tianjin Port streeft naar een gemiddelde jaarlijkse groei van de verpakking te bereiken throughput een gemiddelde van meer dan 6%. 

Originele titel: Het beoefenen van Tsui Tianjin Port bloeide gisteren, de verslaggever geleerd van de persconferentie van de gemeentelijke overheid Nieuws Bureau, dat in de afgelopen drie jaar, Tianjin Port Group actief ten uitvoer gelegd met de geest van de belangrijke instructies van de secretaris-generaal, in het gemeentelijk partij commissie, de gemeentelijke overheid om de nationale strategie?n te dienen, moeten we een world-class green smart hub haven te bouwen. In 2021, Tianjin Port containeroverslag meer dan 20 miljoen standaard dozen, en de groei van de top tien havens ter wereld, markering Tiansjin Port versneld in de eerste klas haven van de wereld, Tianjin North International Shipping Hub maakte een grote doorbraak bleef tonen krachtige ontwikkeling momentum.

In de afgelopen drie jaar, Tianjin Port accelereert naar slimme poorten, groene havens op te richten, en voortdurend consolideren van de voordelen van internationale hub.

Met succes vrijgegeven van de ‘s werelds eerste "slimme zero carbon" terminal, is’ s werelds eerste traditionele containerterminal volledige procesautomatisering en upgrading volledig bediend. Maak "openbare overdracht ijzer + verspreide set" double demonstratie groen vervoer, ijzererts vervoer per spoor is goed voor meer dan 65%, het bereiken van de nationale toonaangevende niveau.

In de Beijing-Tianjin-Hebei en de "Drie Noorden" gebied 120 direct kampen, concessieopslag opende 42 zeetransport spoor kanalen. De gemiddelde groei van de Bohai Haijing, de gemiddelde groei van de container seatro kruising is% en%, en het transport van grensoverschrijdende landbruggen heeft de eerste plaats in de nationale kusthaven, het helpen van de bouw van Peking-Tianjin-Hebei wereldklasse stedelijke agglomeratie en entiteit economie.

Op hetzelfde moment, de havens van de havens hebben ook om de concurrentiepositie van Tianjin Port promoten.

Tianjin Douane en Tianjin Port Group gezamenlijk nemen de aanleg van slimme platforms in Hong Kong, in 2021, Tianjin Port% ge?mporteerd container goederen en% export container goederen aangenomen "boat" "aankomst direct" nieuw model.

De Tianjin Maritime Safety Administration zet zich in voor het begeleiden van de transformatie en de veiligheid ontwikkeling van Tianjin Port. Hij heeft de technische ondersteuning en zekerheden gesteld voor 11 belangrijke havens betrokken, en ge?mplementeerd en de uitvoer van de haven "nul", en profiteerden meer dan 100.000 schepen. Tweede- tarief.

Tianjin Edge Terminal gestart met een reeks van ondersteunende initiatieven, het realiseren van schepen naar Hong Kong "Zero Waiting" huiswerk, in Hong Kong "zero contact" inspectie, vertrek "zero vertraging" release, help Tianjin Port Single entry en exit schip in Hong Kong tijd gemiddelde verkorting uur. Tijdens de "14e Five-Year Plan" -periode, Tianjin Port Group zal worden gestreefd naar een jaarlijks gemiddelde jaarlijkse groei van 4% te realiseren. In 2025 streven we naar een totaal van 25 miljoen standaard dozen van de containeroverslag bereiken, en schrijf een nieuw hoofdstuk van de eerste klasse haven van de wereld.

(Reporter Wanhong) (Editor: Tang Xinyi, Cui Xinyao) Sharing meer mensen laten zien.